Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 840 481

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Стартира градeжът на параклиса, очаква се да е готов до Гергьовден

Стартира градeжът на параклиса, очаква се да е готов до Гергьовден
Днес в Морската градина се постави началото на изграждането на параклис «Свети Георги Победоносец». Преди малко повече от 4 месеца, 87 годишният майор от резерва инж. Николай Кожухаров се обръща с молба към областния управител Константин Гребенаров да реализира една мечта – паметта за загиналите в Балканските войни да бъде увековечена във времето с градеж на параклис. Губернаторът сформира инициативен комитет, който за кратко време успява да приобщи към благородната кауза широката бургаска общественост. Бургазлии се включват активно в кампаниите по набиране на средства. В лицето на бургаския бизнес каузата среща силна подкрепа. Община Бургас и Общински съвет Бургас подкрепят градежа на параклиса, като отреждат, място близо до морския бряг, на което той да бъде построен.
Основополагащият камък бе благословен от Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Йоанакий. След като отслужи водосвет за здраве и благоденствие, Владиката обяви, че Сливенската епархия също ще дари 1000 лева в подкрепа на градежа.  С това събраната сума до момента става 37 000 лева. Останалите необходими средства са предоставени под формата на безвъзмезден труд, материали, озеленяване, осветяване, строителен надзор.
В обръщението си към присъстващите Гребенаров благодари на инж. Кожухаров за доверието, което му е гласувал, на архитектите и на всички дарители, без които параклисът не би се случил.
« Благодаря на "г-н Куш и приятели", както нарекох главните дарители в кампанията по набиране на средства. Благодаря на г-н Куртлаков и г-н Пенев, които дариха всички пари от изложбата си за градежа. На  всеки един бургазлия, който даде своя принос»- каза още Гребенаров. Областният връчи на строителя стъклена бутилка със заръката да бъде вградена в параклиса по такъв начин, че след 100 години, когато България ще чества 200- годишнината от Балканските войни, да може да бъде извадена. 
«Желанието ни е този градеж да стане неразделна част от облика на любимата на всички ни бургаска Морска градина и да бъде символ на родовата памет, която обединява предци и потомци. Помнете и пазете историята, съхранявайте българската духовност, въпреки динамика на новия свят. Вярваме, че ще продължите започнатото!» - гласи посланието поставено в нея.
«Обединен Бургас за пореден път доказа как с усилията, труда и средствата на своите граждани може да се реализира една мечта. Бургас е специален град, но той е такъв, защо са специални хората, които живеят и работят в него», приветства присъстващите председателят на Общински съвет Бургас Снежина Маджарова.
Тя, заедно с Митрополит Йоаникий и Областният управител Константин Гребенаров направиха символичната първа копка на параклис на новото духовно и патриотично средище.
Параклис «Св. Георги Победоносец ще бъде изграден изцяло с даренията на бургазлии, доказателство, че въпреки трудностите силно ценим духовността, почитаме миналото и умеем да бъдем единни.
На събитието присъстваха още членовете на Инициативния комитет за параклиса, членовете на Инициативен комитет за честване на 100 години Балканските войни, голяма част от дарителите, военни от Военноморска база- Бургас, ветерани, граждани. Сред гостите бяха заместник-областните управители Атанас Терзиев, Севдалина Турманова, главния секретар на Областна администрация Милена Лакова, д-р Галина Милева и Диана Йорданова.
 

Добавено : петък, 15 март 2013 00:00 горе назад 2785