Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 841 124

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Областният управител, кметовете на южното Черноморие подписаха меморандум за сътрудничество за осигуряване на допълнителни медицински грижи с министрите на здравеопазването и туризма

Областният управител, кметовете на южното Черноморие подписаха меморандум за сътрудничество за осигуряване на допълнителни медицински грижи с министрите на здравеопазването и туризма

С постановление на Министерския съвет се взе решение да бъде разкрит в Приморско филиал за спешна медицинска помощ. Така ще се отговори на потребностите от осигуряване на спешната медицинска помощ в района.

Кметът на Община Приморско д-р Германов обяви, че с това решение на Министерски съвет, което е факт след активното съдействие на областния управител проф. Нейкова, Приморско намери решение на проблем, който съществува повече от десетилетие. В продължение на взетото решение днес в Министерството на здравеопазването беше подписан Меморандум за сътрудничество за подсигуряване на допълнителни медицински екипи по Южното Черноморие. Това се осъществи по инициатива на министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и министъра на туризма Илин Димитров. На официалната церемония по подписването на Меморандума присъстваха още областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова, кметовете на общините Приморско - д-р Димитър Германов, на Царево - Георги Лапчев, на Созопол - Тихомир Янакиев, директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" -д-р Валентин Димитров и директорът на РЗИ -Бургас д-р Георги Паздеров. Целта е с допълнителни екипи да се гарантира още по-адекватното оказване на медицинска помощ на туристите и българските граждани през натоварения летен сезон, като по този начин се отговори на очакванията на туристите, които предпочитат да пътуват до курорти, в които има добри условия, спокойствие и сигурност, в това число и медицинска услуга на високо ниво.

Присъстващите се обединиха около това, че сигурността на туристите и оказването на адекватна медицинска помощ са основополагащи във всяка една туристическа услуга. Служебните министри на здравеопазването и на туризма успяха в изключително кратки срокове да създадат необходимата организация, за да може на територията на град Приморско да започнат да функционират изнесени екипи на Спешна помощ. По този начин ще се осигури допълнителна възможност за осигуряване на бърза и качествена неотложна медицинска помощ по черноморските курорти, които в активния сезон значително увеличават числеността си.

Към момента за осигуряването на спешната помощ по южното Черноморие са разкрити филиали в градовете Царево и Созопол. За да се съкрати времето за пристигане на линейките, Филиалът за спешна медицинска помощ в Приморско, който беше разкрит вчера, 3 май 2023г., с решение на Министерски съвет, ще разполага с два екипа – един мобилен и един стационарен, който ще работи целогодишно и  денонощно.

С подписването на меморандума днес се заявява общ ангажимент на държавната и местната власт да се положат максимални усилия, които да допринесат за развитието на извънболничната медицинска помощ на територията на общините Царево, Созопол и Приморско. Документът е и своеобразна декларация, която показва, че само с общите усилия на институциите може да се подобри качеството на предлаганите здравни услуги по Черноморието в активния летен сезон.

Добавено : петък, 05 май 2023 12:13 горе назад 551