Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 841 124

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Министър, областен управител и кмет дадоха старт на пилотен проект по телемедицина

Министър, областен управител и кмет дадоха старт на пилотен проект по телемедицина
Служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, областният управител проф. Мария Нейкова, кметът на Бургас Димитър Николов, съветникът на МЗ проф. Владимир Гончев и директорът на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски поставиха начало на телемедицината в Бургас. Те присъстваха на първите две медицински консултации, осъществени от разстояние между кабинета по телемедицина в УМБАЛ Бургас и общински социални звена, където в началото ще бъде въведена услугата. С това бе положено и началото на първия в страната реално функциониращ проект по телемедицина.
         Областният управител проф. Мария Нейкова беше категорична, че тя и екипът ѝ ще продължат да работят, за да бъде достъпна телемедицината на територията на цялата област. Пилотният проект стартира с две мобилни станции – една в Домашен социален патронаж и друга в Дом за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“. За възрастните хора и особено за тези от тях, които са самотни и имат затруднения да проведат качествена консултация с медицински специалист, а въвеждането на телемедицината е значително улеснение. По тази причина община Бургас ще работи активно за надграждането на услугата, така че до нея да имат достъп все повече граждани. Проектът е разработен от Община Бургас, заедно с УМБАЛ Бургас АД и преподаватели от Медицински факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.
         „Благодаря на кмета на Бургас, на областния управител и директора на УМБАЛ Бургас за положените усилия. Това е само първата стъпка от реалното изпълнение на проекта на Община Бургас и ще помогне на много хора. Това е бъдещето на медицината. До месец и половина ще бъде открит и обучителен център по телемедицина в университет „Проф. Асен Златаров“, където студентите ще се обучават в тази сфера.“, сподели министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев след проведените първи консултации чрез възможностите на телемедицината.
         Пред медии в Бургас здравният министър съобщи, че през м. май предстои в община  Приморско да бъде открит филиал на ЦСМП Бургас, като инициативата за това е на областния управител проф. Нейкова. „Целта ни сега е устойчивост – целогодишно да има два спешни медицински екипа на разположение на общината“, посочи още министърът.
         В рамките на посещението си министър Меджидиев и областният управител Нейкова присъстваха и на подписването на Меморандум за съвместно сътрудничество между община Бургас, Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ и „Сдружение Младите лекари“. Меморандумът има за цел осигуряване на професионалната реализация на студентите по медицина и младите лекари посредством осигуряване на стажантски програми в структурите на община Бургас, провеждане на образователни дейности и кампании, насочени към превенция и профилактика на обществено значими заболявания и повишаване на професионалната квалификация на медицинските специалисти и здравните работници на територията на община Бургас.

Добавено : понеделник, 13 февруари 2023 18:27 горе назад 321