Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 840 481

E-mail: oab.delovodstvo@gmail.com

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Конкурс търси послания от 7 думи, вдъхновени от област Бургас

Областна администрация обявява конкурс за послание

 

            Областна администрация Бургас организира конкурс за послание. То ще бъде вписано в основата на пилон „Рожен“, в плоча от мрамор, изобразяваща картата на България с място за всички 28 административни области в страната.

            „Всяко послание ще бъде гравирано на мястото на областта, от която идва и ще остане за бъдещите поколения. Инициативата е дълбоко родолюбива, смислена. Разчитам тя да вдъхнови повече хора и многообразието, уникалността и духът на област Бургас да бъдат „уловени“ в думи. Участниците са изправени пред предизвикателството да намерят онези 7 думи, с които да се обърнем към бъдещето“ - коментира областният управител проф. Мария Нейкова.

            Конкурсът е областен и участниците трябва да са свързани с населените места на територията на област Бургас - да са родени, да учат, работят или да живеят в региона. Посланието, с акцент област Бургас - като география, дух, традиции, културно-историческо наследство, трябва да съдържа до 7 думи и да е на български език.

            Авторитетно жури в състав проф.д.п.н. Галя Христозова - преподавател в БСУ, д-р Милен Николов – директор на Регионален исторически музей Бургас, Яна Кършийска – директор на Регионална библиотека „П.К. Яворов“, Ваньо Вълчев - поет, писател, театрал, кино и телевизионен режисьор и журналист, ще определят посланието, което ще представлява област Бургас. Участниците трябва да изпратят своите предложения до 14 февруари 2023 г. на ел. поща poslanie@bs.government.bg като задължително посочат име, населено място и телефон. 

            Целият регламент на Областния конкурс за послание е публикуван на интернет страницата на Областна администрация Бургас.          

Национална дарителска кампания „България заслужава!“ е с кауза изграждане на 111-метров пилон, на който да се извиси българското национално знаме. Кампанията е под патронажа на президента на Република България Румен Радев, а проектът ще се реализира изцяло с дарения на българи, обединявайки нацията в изграждането на безспорен притегателен център на родолюбието. Роженските поляни - символ на българщината, са мястото, на което ще бъде монтиран най-високият пилон в Европейския съюз, а националният трибагреник ще се вижда от километри.

 

РЕГЛАМЕНТ

 

Областният управител на област Бургас проф. д.н. МАРИЯ НЕЙКОВА
 

ОБЯВЯВА

ОБЛАСТЕН КОНКУРС ЗА ПОСЛАНИЕ, КОЕТО ЩЕ БЪДЕ ГРАВИРАНО В ПАМЕТНАТА ПЛОЧА НА ВРЪХ РОЖЕН

Авторитетно  жури, сред които професор по българска филология, бургаски писател, историк и експерти с отношение към литературата и обществени каузи, ще определят посланието, което ще представлява област Бургас и ще остане за бъдещите поколения върху паметната плоча.

В Деня на народните будители – 1 ноември 2022 г., стартира Национална дарителска кампания „България заслужава!“ за изграждане на 111-метров пилон, на който ще се извиси българското национално знаме. Кампанията е под патронажа на президента на Република България Румен Радев, а проектът ще се реализира изцяло с дарения на българи. Роженските поляни - символ на българщината са мястото, на което ще бъде монтиран пилонът. Той  ще бъде най-високият в Европейския съюз на надморска височина от 1430 м., а знамето ще се вижда от километри разстояние.

В основата на пилон „Рожен“, в плоча от мрамор, изобразяваща картата на България, ще бъдат вдълбани 28 послания от двадесет и осемте административни области на България. Всяко послание ще бъде гравирано на мястото на областта, от която идва то и ще остане за бъдещите поколения.

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ В ОБЛАСТНИЯ КОНКУРСА ЗА ПОСЛАНИЕ


            1.    Всеки участник в конкурса има право да представи неограничен брой авторски предложения за послание.

            2. Посланието трябва да съдържа до 7 думи и да е на български език. Акцентът трябва да бъде област Бургас като география, дух, традиции, културно-историческо наследство и т.н.

            3. Участниците в областния конкурса трябва да са свързани с населените места на територията на област Бургас - да са родени, да учат, работят или да живеят в област Бургас.

            4.  Предложенията се изпращат на ел.поща poslanie@bs.government.bg , press.oaburgas@gmail.com като в имейла се вписват трите имена на автора, възраст, град, телефон и имейл за обратна връзка. Ако участникът е ученик, се посочва и училище.

            5. Срок за изпращане: 14 февруари 2023 г. включително

            6.  Няма да бъдат разгледани предложения, които:

            - не отговарят на посочения в т.3 обем;

            - не съдържат данни за автора и информация за обратна връзка.

            7. Посланията ще бъдат оценявани по своята оригиналност, креативност, запомнящ се ефект, връзка с Бургаска област, емоционално въздействие.

            8. Оценката на посланията ще бъде извършена от жури.

            9. Резултатът от конкурса ще бъде публично оповестен на интернет страницата на Областна администрация Бургас до 24 февруари 2023 г.

 

 

Добавено : понеделник, 23 януари 2023 15:38 горе назад 740