Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 841 124

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Министър Иван Шишков и областният управител проф.Мария Нейкова инспектираха новият обход на Бургас и спортната зала "Арена-Бургас"

Министър Иван Шишков  и областният управител проф.Мария Нейкова инспектираха новият обход на Бургас и спортната зала "Арена-Бургас"
Решението на Конституционния съд не ме учудва. Още преди да стана министър, бях казал, че не е работа на Народното събрание да определя начина на плащането. Това е от компетентността на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и евентуално на Министерския съвет при разпределянето на бюджета. Това каза в Бургас днес министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков по повод решението на Конституционния съд. С него съдът обяви за противоконституционно решението на Народното събрание от месец април т.г., според което половината от парите за възлагания по договори за пътно поддържане на Агенция „Пътна инфраструктура“ бяха платени към строителни фирми, а за останалата част от дължимата сума беше предвидено това да се направи след последващо парламентарно решение.
Имахме готовност за това решение. Въпросът е, че след него в бюджета на държавата няма определени пари. Когато е взимано, държавата не е предвидила пари за разплащането към пътните фирми за извършено строителство от предишни периоди. Сега на служебния кабинет се пада тежката задача да намери решение за разплащане на средствата. Дали ще бъдат в бюджета за тази година или ще бъдат заложени за следващата, парите на пътни фирми трябва да бъдат платени. Лошото е, че с всеки изминал ден стават повече. Дължимите суми са от периода 2020-2021 г., преди встъпване в длъжност на предишните два служебни кабинета, обясни министърът.
В Бургас днес министър Шишков инспектира и строителството на Многофункционалната спортна зала „Арена Бургас“. Повод за съвместната проверка с Министерството на младежта и спорта е проведена през миналата седмица среща, на която строителят е поел ангажимент за завършване на обекта до 2 месеца. За целта фитнес, спа център и ресторант ще бъдат извадени във втори етап, което няма да попречи залата да бъде използвана. Както направихме с интерконектора, Дирекцията за национален строителен контрол ще помага и тук, като съдейства на надзора да събира документи. Колкото по-рано тази зала се пусне в експлоатация, толкова по-добре, каза министърът. И допълни, че разчита на изпълнителите да спазят поетия ангажимент.
Арх. Шишков посочи, че залата е важна, защото е подходяща за лека атлетика. Акт 15, а след това и Акт 16, ще бъде издаден след като се одобри преработка на проекта само за първия етап. Това ще даде възможност закъснялото строителство да може да бъде ползвано безопасно. Всички закъснели строителни обекти в България трябва да започнат да работят, категоричен бе регионалният министър.
Заместник-министърът на спорта Петър Георгиев, който също участва в проверката, информира, че изпълнителят ще извърши своите довършителни дейности в рамките на сключените договори.
Началникът на ДНСК арх. Деляна Панайотова съобщи, че основната част от строежа на зала „Арена Бургас“ е завършена. И допълни, че с надзора вече има добра комуникация. Документите се подготвят и ще му бъде оказано пълно съдействие извършената работа да бъде въведена в експлоатация съгласно нормите и в срок.
Кметът на Бургас Димитър Николов благодари за намерената държавна и политическа воля залата в крайна сметка да бъде завършена. И допълни, че почти година и половина, през която по единствената зала в страната с всички лицензи, не е правено нищо, е загубено време за Бургас, за спорта и дребния и среден бизнес в града заради пропуснато домакинство на европейски и световни събития.
В отговор на въпрос министър Шишков: напомни, че в момента тече процедура по изменение на Закона за устройство на територията във връзка с фотоволтаичните съоръжения. Той изрази мнение, че за тях не може да няма никакви разрешителни и проекти, защото те дават сигурност. Министърът допълни, че режимът може да бъде облекчен за тези с по-малка мощност. И изрази очакване депутатите да намерят доброто сечение между това процедурата да бъде облекчена и между това да бъде гарантирано, че съоръжение, което ще бъде поставено, ще отговаря на нормата и няма да предизвика авария.
С кмета на Бургас имахме разговор проектът за свлачището на Сарафово да бъде иницииран от общината, след това да се намери възможност да бъде финансирано от МРРБ и да бъде укрепено, каза министър Шишков. Предвижда се проект да бъде подготвен в рамките на 2-3 месеца. Въз основа на него ще се търси финансиране, ако е възможно, още в рамките на следващата година. В Морската градина проблемът е по-малък, но и там ще работим съвместно, допълни министърът.
Кметът Николов информира, че на утрешната сесия на Общинския съвет ще бъде внесена извънредна докладна за осигуряване на средства за проектиране с предварително изпълнение. Готовият технически проект ще бъде внесен в министерството.
По отношение на проблем с питейната вода в с. Медово министър Шишков обясни, че изворът е с минерална вода и има решение, че тя не отговаря на нормите за пиене. Затова селото е включено към водопровода Камчия. Има предписание от Министерството на здравеопазването и се очакват резултати от проби, включително на миксирана вода от извора и от водопровода, която вероятно ще отговаря на нормите.

Добавено : понеделник, 28 ноември 2022 17:17 горе назад 267