Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 840 481

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Областният управител отличи общественици по повод Деня на будителите

Областният управител отличи общественици по повод Деня на будителите
По повод Деня на будителите и в знак на уважение към цялостната им дейност областният  управител проф. Мария Нейкова отличи с грамоти общественици, които с дейността си поддържат духа на обществото буден и жив, които със своя обществен принос утвърждават националното ни самочувствие и ни карат да се чувстваме горди от постиженията им.
Събитието се провежда за втори път в историята на Областна администрация Бургас и е по инициатива на областния управител проф. Нейкова.
„Щастлива съм, че инициативата по повод 1 ноември, която започнах миналата година, продължава и днес. Аз силно вярвам, че човекът без човек не може, че вдъхновението да успяваме, да сме добри, идва от нечий пример“ - приветства емоционално присъстващите областният управител Мария Нейкова и допълни, че съвременните будители ги има и днес за щастие на Бургас, България и света.
Отличени с Почетна грамота на областния управител на област Бургас са:
-          Хорова школа „Милка Стоева“ за принос в утвърждаването на хоровото изкуство и активна творческа дейност и във връзка с 75-годишнината на школата.
-          Симеон Димитров – режисьор, поет, преводач и преподавател, създател на специалността „Актьорско майсторство“ в бургаското музикално училище, за принос към развитието на бургаския културен живот, дългогодишна творческа дейност и постижения с млади хора, за  и по повод 80-годишния му личен юбилей.
-          Недялко Йорданов – име, превърнало се в синоним на Бургас, по повод 60-годишният му творчески юбилей в театъра и за принос в развитието на бургаския културен живот, издигане авторитета на града, дългогодишна творческа дейност, активна гражданска позиция и утвърждаване на словото, ценностите и на българския език.
-          Лъчезар Томов – ученик в 4 клас в ОУ „Васил Априлов“, гр. Бургас – за изключителни постижения на национални и международни олимпиади по математика и издигане престижа на Бургас. През учебната 2021/2022 г. е спечелил 33 отличия, сред които: Първо място на Олимпиада по математика в Югоизточна Азия 2021, Първо място в Тайландската международна математическа олимпиада, Златен медал и награда „Легенда на турнира“ за получени два диамантени и един златен медал за три поредни години от Тайванската олимпиада и много други.
-          Мария Димиева учител, ръководител на Център за подкрепа на деца и семейства в гр. Малко Търново, но най-вече учител по човешки добродетели. Години наред ежедневно тя дава път и надежда на деца с уязвимости от района на Малко Търново, като насърчава любознателността им, мотивира ги да учат и да се развиват, насърчава тяхното професионално развитие, възпитава ги в разбиране, добрина и съчувствие. От всичко това не са изключени и техните семейства.
-          Весела Христова – пенсиониран главен учител в НЕГ „Гьоте“ – за принос към образованието и просветата, иновативни подходи в преподавателската дейност, активна работа в сферата на гражданското образование на учениците, възпитание в толерантност, родолюбие и човешки ценности.
-          Камелия Станева – психолог и университетски преподавател. Отдава от свободното си време напълно доброволно, само по силата на личните убеждения, че всяко дете има право на образование, топлина и добра дума. След работа пътува до Малко Търново, където се грижи за деца, непосещаващи училище, за деца със специални образователни потребности, жертви на насилие и живеещи в семейства с насилие. Помага и на майките им, като ги учи как правилно дас е грижат за децата си.
-          Народно читалище „Димитър Полянов – 1862“, гр. Карнобат – по повод 160 години от учредяването му и за изключителен принос и всеотдайност в културата и читалищната дейност.
-          Народно читалище „Ангел Величков - 1902“, с. Росен, община Созопол – по повод 1л0 години от учредяването му и за изключителен принос и всеотдайност в културата и читалищната дейност.
-          Грамоти за достойно представяне на XII Национален събор на народното творчество в Копривщица-2022 и популяризиране на регионалното фолклорно богатство и традиции получиха всички читалища от 7 общини от Бургаска област, които представиха региона на Събора.:
В заключение на тържествената церемония проф. Нейкова акцентира, че държавата никога не трябва да забравя постиженията, защото именно те са мотивиращата сила, да се развиваме в посоката, където всеки ще срещне своята оценка за следата, която оставя за идните поколения.

Добавено : понеделник, 31 октомври 2022 17:43 горе назад 783