Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 841 124

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Областен управител и кметове поставиха началото за изграждане на брегоукрепително съоръжение в Китен

Областен управител и кметове поставиха началото за изграждане на брегоукрепително съоръжение в Китен
Инвестицията е за приблизително 7 млн. лв.

Днес областният управител проф. Мария Нейкова, кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов и кметът на Китен Николай Марков направиха първа копка за реализацията на обект „Брегоукрепване в северната част на град Китен“. Символичното началото на брегоукрепителното съоръжение е проект с местно значение, който беше част от програмата на Мария Нейкова през първия й мандат като областен управител миналата година. С общите усилия на областния управител Нейкова и кметовете Германов и Марков, които поставиха обществения интерес за свой приоритет, успяха да поставят началото за изграждане на този важен за региона проект.
„Днешният ден е изпълнен с оптимизъм, с вяра, че когато държавната и местната власт си сътрудничат резултатът е реализация на обществено значими проекти в полза на населението. Институционалният път, който извървяхме до тук, беше труден и бавен, но въпреки това, обединени в усилията си, успяхме да зададем необходимото темпо и да поставим началото на този важен проект, защото населението на Китен заслужава да има сигурна среда, ново място за разходка, което ще даде на местните хора и на гостите на града нов поглед към Китен“, каза в приветствието си областният управител проф. Мария Нейкова.
            Поземленият имот, в който ще се изгради обектът, е публична държавна собственост и е с площ 13011 кв.м. С Решение на Министерски съвет от ноември 2021 г. имотът е предоставен безвъзмездно на Община Приморско за срок от 10 години. Брегоукрепителният обект ще се реализира на два етапа. Инвестицията е за близо 7 млн. лв., осигурени от държавата. Изграждане на брегоукрепителни дамби, стоманобетонни вълнобойни стени и подпорни стени от габиони са предвидените строителни дейности. С реализирането на проекта ще се преустанови продължаващото рушене на брега към сушата в района на крайбрежния склон на запад от нос „Урдовиза“, които са в резултат на развитието на неблагоприятни физико-геоложки явления, като абразия, изветряне, срутищни процеси, които отнемат територия и крият рискове за хората, пребиваващи в района. С финализирането на проекта Китен ще има и красива крайбрежна алея. Ако не се предприемат действия съществува и потенциална опасност от разрастване на неблагоприятните геодинамични процеси, които застрашават изградената техническа инфраструктура в района и засягат терени – държавна и общинска собственост. Според извършените инженерно-геоложки обследвания е установена неотложност от реализиране на брегозащитни и брегоукрепителни съоръжения за ликвидиране на абразията като основна причина за рушенето на брега.
„Щастлива съм, че заедно – държава и община, сме на мястото си и правим онова, което се очаква от нас – инфраструктура, осигуряваща сигурност и благоприятна среда. Убедена съм, че Община Приморско и кметство Китен, както винаги досега ще са отговорен стопанин на предоставената безвъзмездно държавна собственост“, каза още областният управител.
Областна администрация Бургас ще следи процесите по строителството на обекта дали са в съответствие със закона, изискванията и препоръките на компетентните органи.

Добавено : понеделник, 12 септември 2022 14:28 горе назад 396