Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 841 124

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Областният кризисен център набира дарения, с които да откликне на нуждите на най-малките

Областният кризисен център набира дарения, с които да откликне на нуждите на най-малките
Търсят се производители и доставчици на едро, с които да се договорят преференциални цени на необходимите продукти в хуманитарния център
 
Измина месец от стартирането на съвместната дарителска сметка между Областния кризисен център и Търговско-индустриалната камара-Бургас за набиране на финансови средства за подпомагане на украинските бежанци. Събраните средства от представители на бизнеса и частни дарители са близо 30 000 лева. Сметката беше обявена, за да се отговори на очакванията на дарители, които нямат възможност да предоставят продукти и предпочитат да подпомагат кампанията с финансови средства.
Изразходените средства от сметката до този момент са близо 15 000 лева. С тях са закупени хигиенни материали, детски храни, памперси и др., които се предоставят на всеки, потърсил съдействие и помощ в Областния кризисен център, ситуиран на Морска гара-Бургас. Останалите 15 000 лева ще бъдат изразходени за продукти с устойчив срок на годност, необходими за изхранването и обгрижването на най-малките - бебета и деца до 4-годишна възраст. Ще бъдат попълнени и липсите в Областния кризисен център от санитарни и хигиенни материали. За оптимално изразходване на наличните средства от дарителската сметка ръководството на Областна администрация Бургас търси производители и доставчици на едро, с които да се договорят преференциални цени на необходимите продукти в хуманитарния център.
Поради драстично намалелите дарения, както и ситуацията, че към момента всеки украинец, пожелал временна закрила, има възможност да бъде настанен в хотел с осигурено изхранване, което е реалната помощ от държавата, раздаването на храна в Областния кризисен център е почти преустановено. Пунктът на БЧК продължава с раздаването на хуманитарна помощ. Областна администрация Бургас и доброволците насочват усилията си към намиране на начини и осигуряване на други необходими стоки, лекарства, детски храни и др. Приоритетно екипът на Областния кризисен център набира дарения, с които да откликне на нуждите на най-малките.
Над 42 000 са вече украинските граждани с адресни регистрации в област Бургас. Голяма част от тях преминават за различен вид помощ и консултация през Областния кризисен център на Морска гара-Бургас.
Областният кризисен център в Бургас е единственият в страната, който събра от самото начало държавни институции, дарители, доброволци, които да консултират, подпомагат и предоставят услуги, като настаняване, записване в детска градина и училище, осигуряване на професионална заетост, социално подпомагане, здравна грижа, юридическа консултация - услуги, подпомагащи процеса на интегриране и адаптиране на украинците. Беше създадена стройна организация за получаване на регистрационни карти за времена закрила. Откриха се допълнителни пунктове в РПУ-та по места за ускоряване процеса за придобиване на статут. Ситуирани са мобилни екипи от ОД на МВР в хотелите с голяма концентрация на украинци, които допълнително подпомагат този процес. Друга инициатива, която единствено в Бургас бе реализирана, е обособяването на пространство в кризисния център, където децата се забавляват, рисуват, оцветяват, играят, докато родителите им чакат за временна закрила или за друг вид консултация и помощ.
Областният кризисен център от откриването си работи без почивен ден.  С натрупания вече опит и контакти доброволците от държавните институции съдействат за настаняване и консултиране на потърсилите помощ в Центъра украинци. Търсят дарители за продукти и транспортиране на бежанци до базите за настаняване. Разрешават казуси, възникнали на границата, логистика и координация.
Работното време на Центъра всеки ден е от 10.00 до 17.00 часа. Изключение ще е само Великден, когато Областният кризисен център няма да работи.

Добавено : четвъртък, 21 април 2022 11:32 горе назад 474