Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 841 124

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Областният управител Стойко Танков призова депутатите от Бургаска област: Да работим обединени и активно за региона

Областният управител Стойко Танков призова депутатите от Бургаска област: Да работим обединени и активно за региона
Областният управител Стойко Танков проведе днес работна среща с депутатите от Бургаски регион. Целта на срещата е народните представители да бъдат запознати с приоритетите на Областна администрация Бургас, касаещи развитието на областта, както и с проблеми, които чакат дългогодишно разрешение. На срещата присъстваха още заместник областните управители Тодор Иванов и Пламен Янев.
„Уважаеми народни представители, независимо от коя политическа сила сте избрани, бих искал да Ви призова да работим обединени и активно за интересите на Бургаска област. Аз и моят екип, и цялата общественост разчитаме на Вашето съдействие в Парламента по важни за региона приоритети, за реализацията на които е необходима намесата на законодателната власт.“ – каза в обръщение към присъстващите областният управител.
Първият акцент с висок обществен отзвук и значение в представените приоритети е стартиране на процедурата за изграждане на обходния път на гр. Айтос, до реализацията на който областният управител настоя да се осигурят средства за строителство на две кръгови кръстовища и изкуствени неравности в проблемния участък.
Реконструкция на ГКПП-Малко Търново и проектиране на обхода на Бургас – пътят Ветрен-Бургас-Южно Черноморие, бяха другите инфраструктурни теми, които областният управител представи пред бургаските депутати.
Според Стойко Танков на дневен ред са и наложащите законодателни промени, свързани с промяна на нормативната база за концесиониране на плажовете относно застрояване, контрол, поддържане на плажната ивица през зимата и др., промяна на нормативната уредба за поддръжка и стопанисване на язовирите, както и редакция на Закона за администрацията.
Имайки предвид, че Бургас се превръща в желан университетски град и във връзка с недостига на медицински кадри, областният управител постави темата за бъдещето развитие на медицинския факултет на Университета „Проф. д-р Асен Златаров“. Г-н Танков призова народните представители да съдействат за осигуряване на средства в размер на 1.5 млн. лв. за оборудване на факултета, както и 6 млн. лв. в рамките на 3 години за строителство на нов корпус.
Г-н Танков заяви, че спортна зала „Арена Бургас“ задължително трябва да бъде завършена и пусната в експлоатация, за да може максимално бързо да възвръща инвестициите, вложени в нея. През 2023 г. предстои европейско първенство по волейбол и Бургас не бива да пропуска възможността да домакинства форума.
Присъстващите бургаски депутати определиха инициативата на областния управител като добро начало и изразиха увереност, че когато става въпрос за приоритети на региона партийните различия ще останат на заден план.  Ангажираха се с активна работа и ще работят в посока реализиране на важните законодателни инициативи, които да гарантират бързото разрешаване на наболелите проблеми.
От своя страна депутатите запознаха областния управител със свои инициативи в полза на обществеността и Бургаска област.
На срещата в Областна администрация Бургас присъстваха бургаските депутати от: ПП „Продължаваме промяната“ – Константин Бачийски, Милко Пенев, Димитър Ташев, ГЕРБ-СДС – Жечо Станков, Любен Дилов, ДПС – Фатме Рамадан, Севим Али и Ешереф Ешереф, ИТН – Златомира Карагеоргиева-Мострова, БСП – Петър Кънев, ДБ –Ивайло Мирчев.
Срещите между областния управител Стойко Танков и екипа му с народните представители ще се провеждат на всеки два месеца.

Добавено : неделя, 13 февруари 2022 13:16 горе назад 589