Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 841 124

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Стартира изграждането на Национална онкологична болница „Дева Мария“ в Бургас

Стартира изграждането на Национална онкологична болница „Дева Мария“ в Бургас
Днес бе направена първа копка за изграждане на Национална онкологична болница „Дева Мария“ в Бургас. На събитието присъства областният управител проф. Мария Нейкова, кметът на Бургас Димитър Николов, председателят на ОбС проф.Севдалина Турманова, депутатът Севим Али, ректорът на университет „Проф.д-р Асен Златаров“ проф.Магдалена Миткова, областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев, управителят на КОЦ Бургас проф. Христо Бозов, общински съветници от всички политически сили и множество общественици.
Амбициозният проект ще се разполага на 12 000 квадратни метра разгърната застроена площ и ще бъде свързан с топла връзка на 5 нива с досега съществуващата болница „Дева Мария“. Новата сграда ще е висока 12 етажа, а допълнително ще има един партерен и два подземни етажа. Двете подземни нива са предвидени за лъчелечение и нуклеарна медицина. В проекта са предвидени два линейни ускорителя, ПЕТ скенер, ЯМР с възможност за планиране на лъчелечение, брахитерапия, компютърен томограф и циклотрон. Диагностично-консултативен център ще бъде разположен на партерния етаж, а девет специалности ще си разделят осем етажа- „Гастроентерология“, „Неврология“, „Съдова хирургия“, „Урология“, „Детски болести“, „Онкология“, „Пластично- възстановителна хирургия“, „Ендокринология“, „Анестезиология и интензивно лечение“. Операционният блок ще разполага с 8 операционни зали. На девети етаж ще се изгради терапевтично VIP отделение , в което стаите ще бъдат със специален дизайн и квадратура, по примера на световните лидери в болничното лечение. Интересна е и коцепцията за десети етаж, предвиден изцяло за академични нужди- тук ще има конферентни зали за телемедицина, аула и библиотека.
Символичното начало на строежа започна с минута мълчание в памет на жертвите от автомагистрала „Струма“ и от дома за стари хора в с. Рояк и продължи с молебен, отслужен от отец Стилиян от храма „Свети Никола“ в Черноморец.
 „Поздравления за подбора на водещи специалисти, които вече работят и ще работят тук, защото имах възможността преди малко да видя едни от най-добрите професионалисти, с които съм работила в Стара Загора като областен управител на Стара Загора. Те вече са тук в Бургас. Поздравявам инвеститорите и за това, че налагат европейски модел, изграждайки жилищен корпус за медицинските специалисти, които ще работят.“ каза областният управител проф. Мария Нейкова, визирайки започналия в съседство строеж на служебни жилища за нуждите на служителите на университетска болница „Дева Мария“.
„Имаме амбицията това здравно заведение да стане новата Национална онкологична болница на България- и като оборудване, и като специалисти, и като инфраструктура. Това е болница от следващо поколение, проектирана на база не само настоящите, но и бъдещите нужди на медицината. Обиколил съм много подобни болници в чужбина, за да си отговоря на един единствен въпрос- защо хората предпочитат да се лекуват там? Отговорът го имам и на негова база се изгражда тази сграда.“ каза инвеститорът Семир Абумелих. Той бе категоричен, че изграждането на болница от подобен ранг не е по силите на един човек, а на цялото общество.
Като символ на това, че реализирането на такъв мащабен обект е екипен труд, Семир Абумелих покани присъстващите да са заедно с него в тази първа копка. Повече от 50 човека едновременно разкопаха земята и поставиха началото на новото здравно заведение.
„Аз помня първата копка на сградата, която е зад мен и тогава задачата беше да стартира процесът на съвременното здравеопазване и бургаските майки, които раждаха в Сливен, да се върнат в Бургас. Това се случи. Сега си поставяме национална задача- а това е много високо предизвикателство.“ каза в своята реч кметът на община Бургас Димитър Николов.

Добавено : сряда, 24 ноември 2021 18:00 горе назад 554