Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 840 481

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
За първи път областен управител отличава общественици по повод Деня на будителите

За първи път областен управител отличава общественици по повод Деня на будителите
По повод Деня на будителите и в знак на уважение към цялостната им дейност областният  управител проф. Мария Нейкова отличи с грамоти представител на науката, общественици, дейци на културата, млад писател – хора, които независимо от възрастта си и професионалната си насоченост, поддържат духа на обществото буден и жив, които със своята професия утвърждават националното ни самочувствие и ни карат да се чувстваме горди от постиженията им.
Събитието се провежда за първи път в историята на Областна администрация Бургас с идея да се превърне в традиция.
„Винаги съм считала, че жестовете на признателност, благодарност и зачитане са важни. Изпълват с удовлетворение и двете страни, придават допълнителен смисъл на делата и мотивират. И не става въпрос за его, а за усещането, че си дал, че си променил за добро, че си се превърнал в път за някой, в лъч, във вдъхновение. Не е ли точно това да си будител?  - приветства емоционално присъстващите областният управител проф. Нейкова. „Благодаря, че сте част от тези, които днес будят духа на нацията. Във Ваша чест, в чест на всички хора с будни сетива и чувствителност към обществено важните теми се роди днешната инициатива. Защото държавата е длъжна да бъде подкрепяща и насърчаваща, да е активен партньор на будните хора. Всеки един от Вас има своя принос към културния, социален и образователен живот на област Бургас. Нека всеки един от нас поддържа пламъка на българщината жив и да не забравяме, че България е над всичко!“ – допълни още Мария Нейкова.
Отличени с Почетна грамота на областния управител на област Бургас са:
-          Екипът на НУМСИ  „Панчо Владигеров“ – гр. Бургас - за принос към образованието, културата и сценичното изкуство, за развитието на творческия потенциал на младежта и активно партньорство с Областна администрация Бургас.
-          Екипът на Държавна опера Бургас - екип от хора с голям талант и будна гражданска съвест. За всичко това и за принос към изкуството и културата в област Бургас, за активната творческа дейност и ползотворно партньорство с Областна администрация Бургас.
-          Екипът на Регионална библиотека „П. К. Яворов“ - за активна културно-информационна и експозиционна дейност, за приноса на библиотеката за индивидуалното израстване на гражданите на област Бургас и стимулиране на творческия им потенциал.
-          Актьорът на Драматичен театър „Андриана Будевска“, Стоян Памуков – по повод 70-годишнината му и за това, че е човек, чийто образ извиква у всеки „Бургас“, толкова разпознаваем, толкова много дал и толкова емоции разбудил и за приноса му към театралното изкуство и културата в област Бургас.
-          Проф. Христо Бозов – директор на КОЦ-Бургас, декан на Факултета по здравни грижи и автор на редица книга, сред които последната му „Ръководство по спешна медицинска помощ”, организатор на благотворителни кампании. Човекът „бяла лястовица“, който с всички ресурси, с които разполага опитва да събуди у хората отговорно поведение към здравето им, за развитие на академичния живот в област Бургас и принос към развитието на медицинските науки.
-          Николай Петков, ученик от АЕГ „Гео Милева“ - той е сред най-награждаваните участници в авторитетни литературни конкурси през последните две години, поне 27 са наградите му. За всичко това и за активно и успешно участие в редица литературни конкурси, за издигане престижа на област Бургас като място на млади таланти, за утвърждаване на словото, ценностите и българския език и с благодарности и към ръководството на гимназията и учителите на младия талант.
-          Йорданка Ананиева, заместник-кмет на Община Бургас - за изключителен принос към образованието и просветната дейност, човек с авторитет и харизма, с които приобщава другите към ценности и идеали, вдъхновител за обществото да бъдат част от  промяната, което е истинското будителство. За голямата промяна в Бургас в областта на образованието, в училищата, в детските градини, постигани с много последователност, вяра, лично отношение, съпреживяване и упоритост.
Почетният знак на областния управител получиха Английска езикова гимназия „Гео Милев“ и НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“. През 2021 г. двете важни за област Бургас училища честват юбилейни годишнини от своето основаване.
В заключение на тържествената церемония проф. Нейкова акцентира, че държавата никога не трябва да забравя постиженията, защото именно те са мотивиращата сила, да се развиваме в посоката, където всеки ще срещне своята оценка за следата, която оставя за идните поколения.

Добавено : понеделник, 01 ноември 2021 15:50 горе назад 665