Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 841 124

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Областният управител проф. Мария Нейкова към Съюза на математиците в България: „За мен е удоволствие да съм сред личности, които са се отдали на науката и са се посветили на каузата да откриват и развиват млади таланти“

Областният управител проф. Мария Нейкова към Съюза на математиците в България: „За мен е удоволствие да съм сред личности, които са се отдали на науката и са се посветили на каузата да откриват и развиват млади таланти“

Проф. Мария Нейкова с предложение да има награда и от името на областния управител на област Бургас за изявени учители по математика и информатика

От 1-ви до 5-ти септември Бургас е домакин на 50-ата юбилейна конференция на Съюза на математиците в България. Официални лица и гости на събитието бяха служебният министър на образованието проф. Николай Денков, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, областният управител проф. Мария Нейкова, председателят на Общински съвет-Бургас проф. Севдалина Турманова, зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева и др.
„Аз, като университетски преподавател и професор по административно право, съм свързана с науката и в такива форуми се чувствам най-добре. През годините Бургас се утвърди като средище на науката и доброто образование, което показват и резултатите на младите математици по национални и международни състезания и олимпиади. За мен е удоволствие да съм сред личности, които са се отдали на науката и са се посветили на каузата да откриват и развиват млади таланти“, каза в обръщение към присъстващите областният управител.
Проф. Стефан Стефанов, председател на Международната фондация „Св. св. Кирил и Методий“ връчи съвместните награди на фондацията и СМБ за учител по математика и учител по информатика и ИТ с най-голям принос в откриването и развитието на млади таланти. За учител на годината по математика бе обявена Елена Георгиева Киселова-Костадинова от Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“. За учител по информатика и ИТ бе обявена Юлия Иванова от Математическа гимназия „Петър Берон“, гр. Варна.
Проф. Мария Нейкова обяви пред присъстващите, че на следващата годишна конференция настоява да има награда и от името на областния управител на област Бургас.
Основен акцент в научната програма на конференцията тази година е мини симпозиумът на тема „Текущи достижения в моделирането на пандемията COVID-19“, в рамките на който няколко научни екипа, работещи по проблемите на моделирането на пандемията, ще представят своите резултати и прогнози за еволюцията на заболяването, причинено от COVID-19 в дадена страна или регион. В програмата традиционно е включена сесия за представяне на проекти от международно и национално значение, в която ще бъдат представени четири проекта: европейският Scientix в помощ на учителите в областта на STEM, проект по Националната научна програма „Информационни и комуникационни технологии за единен цифров пазар в науката, образованието и сигурността“, проектът „Математика в електронна среда Geogebra Activity“, който разработва модел за електронно интерактивно обучение по математика и проектът „Съвременни компютърни методи за изследване на комбинаторни структури, осигуряващи цялостност и сигурност на информацията“. Важна част от програмата са дискусиите, семинарите и курсовете, предназначени специално за учителите по математика, информатика и ИТ.
Конференцията на Съюза на математиците в България е ежегоден национален форум, на който се срещат учители и експерти по математика и информатика от областта на средното образование, преподаватели в университети, научни работници, представители на бизнеса и издатели на учебна и научна литература.

Добавено : четвъртък, 02 септември 2021 17:21 горе назад 479