Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 841 124

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Областният управител Мария Нейкова призова бургаските народни представители да работят единно за региона

Областният управител Мария Нейкова призова бургаските народни представители да работят единно за региона

Областният управител Мария Нейкова инициира днес работна среща с новоизбраните депутати от бургаски регион. Целта на срещата е проф. Нейкова да запознае народните представители с приоритетите, касаещи развитието на бургаска област. На срещата присъстваха още кметовете и председателите на общински съвети, като някои от тях представиха проблеми и важни проекти за бъдещото развитие на управляваните от тях общини.

"Уважаеми народни представители, независимо от партийната Ви насоченост бих искала да Ви призова да работите активно, обединени в отстояването на интересите на бургаска област. Зад всеки един от Вас стоят жители на региона, които заслужават да живеят един по-спокоен и достоен живот. Разчитам на Вашето съдействие в Парламента и нека партийните различия да останат на заден план, а да се работи за каузата - бургаска област.“ – каза в обръщение към присъстващите областният управител.

Проф. Нейкова отбеляза част от проблемите, където депутатите от 2-ри МИР-Бургас биха могли да институционално да съдействат, така че да се генерират проекти, които ще подпомогнат прилежащите общини. Като проблеми областният управител посочи лошата или напълно липсваща пътна инфраструктура в малките населени места, спешната необходимост от подновяване на водопроводите и канализационните системи, изграждането на пречиствателни станции, регламентиране и строг контрол върху дърводобива. Всичко това са предпоставки и основни причини, които отблъскват младите хора от тези населени места и районите се обезлюдяват. Проф. Нейкова не пропусна да сподели и проблема с междуинституционалните преписки, които не намират решение години наред и посочи пречките по отношение на безвъзмездното предоставяне на собственост от държавата на общините, което възпрепятства инвестициите в тези терени, например имоти в Поморие, Приморско, Царево, Созопол. Кметовете допълниха, че ще потърсят от депутатите съдействие за промени в законодателството, касаещо промяната на имоти от публична общинска собственост в имоти – частна общинска собственост. Предложението дойде от кмета на Община Камено, който заяви, че в прилежащите към общината села има рушащи се училища и други постройки, които са опасни за населението там, но общината не може да ги продава, заради ограниченията в законодателството и така генерира само разходи и сградите стават все по-опасни.

Присъстващите бургаски депутати определиха инициативата на областния управител като добро начало и поставяне на основата на конструктивизма и открития диалог в интерес на бургаска област. Ангажираха се с активна работа и постоянен диалог с кметовете по общини и хората без оглед на партийната си насоченост и заявиха, че ще подкрепят важните за региона проекти.

На срещата в Областна администрация присъстваха бургаските депутати от ГЕРБ – Жечо Станков и Галя Желязкова, от ДБ – Димитър Найденов и Ивайло Мирчев, от ДПС – Севим Али и Ешереф Ешереф, от „Изправи се БГ! Ние идваме“ – Живко Табаков.

„Искам бургаска област да е добрият пример в страната от гледна точка на взаимодействие и конструктивен диалог“, каза още Мария Нейкова и изрази надежда, че бургаските депутати ще са едни от най-активните в предложения за нормативни и законови промени, така че да се защитят в голяма степен интересите на областта.

Областният управител заяви готовност да предостави залите в администрацията, където народните представители и кметовете да организират срещи по проектите и проблемите на общините, които изискват подкрепата на депутатите.

Добавено : вторник, 27 юли 2021 10:35 горе назад 458