Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 841 124

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Кметът на Малко Търново в откровен разговор с областния управител за проблемите на общината

Кметът на Малко Търново в откровен разговор с областния управител за проблемите на общината
Поредният приемен изнесен ден на областния управител Мария Нейкова се проведе в общинския център Малко Търново. Работната среща започна с разговор с кмета на Община Малко Търново Илиян Янчев. Обсъдиха се важни теми, които касаят демографската криза и визия на региона, изсичането на горите и разрушаването на пътищата, прогресивно намаляващото население в общинския център и прилежащите 12 населени места.
Кметът сподели най-големите си притеснения и потърси институционална подкрепа от проф. Нейкова за решаване на важни инфраструктурни проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията в прилежащите към общината села, тъй като до сега проектите са били отхвърляни заради малкия брой жители. Изграждането на пречиствателна станция, възстановяването на пътя м. „Босна“ – с. Визица, както и пътя Малко Търново – Царево в частта си към Малко Търново, изграждането на улици по селата и в общинския център, се превърнаха в основна тема на разговора.
Освен обновяването на пътната инфраструктура, като друг приоритет на общината, кметът посочи разширяването на ГКПП – Малко Търново. „С възстановяването на пътните отсечки, изграждането на пречиствателна станция и разширяването на ГКПП, което не е променяно от 1960 г., община Малко Търново ще получи онзи тласък, който е необходим тази част от Странджа да преодолее демографската криза, да се развие не само като жилищен район, но и като предпочитана туристическа дестинация.“ – каза кметът на общината.
Заради спецификата на климата и разположението на Малко Търново в полите на Странджа планина, известна като звездната планина сред населението, беше обсъдена и идеята да се създаде рехабилитационен център за лечение и възстановяване на страдащи от белодробни заболявания.
Конструктивният разговор продължи в посока съдействие от страна на областния управител да се придвижат срочно важни за Малко Търново преписки, като например придобиването на имот в с. Звездец, където общината иска да изгради детска градина. Ангажиментът за съдействие беше приет с готовност от проф. Нейкова като знак за това как трябва да си сътрудничи държавна и местна власт в интерес на хората от населеното място.
„За мен, като областен управител, е важно лично да чуя за проблемите на общините и заедно да потърсим експедитивно решение на проблемите. Не е редно общините да се делят на големи и малки, защото във всяка от тях живеят български граждани и не бива да се приоритизират населените места според това дали имат излаз на море. Морето е важно за туризма, но не бива да се неглижира благотворното влияние на кристално чистия въздух на Странджа планина.“ – коментира проф. Нейкова и допълни, че община Малко Търново се намира изцяло в природен парк Странджа, което е важна предпоставка за развитието на туризъм.
          Областният управител и екипът й се срещнаха и с председателя на Общински съвет – Малко Търново Дичо Войков, и с началника на РУ-Малко Търново Мавер Тодоров.

Добавено : неделя, 25 юли 2021 21:52 горе назад 382