Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 841 124

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Министър, областен управител и кмет на откриването на Международен морски форум в Бургас

Министър, областен управител и кмет на откриването на Международен морски форум в Бургас
Бургас отбеляза Деня на моряка с Международен морски форум под надслов „Синьото бъдеше – наша отговорност“, който започна тази сутрин в Конгресния център. Домакин и организатор на събитието беше Пристанище Бургас. Международният ден на моряка уважиха министърът на транспорта Георги Тодоров, областният управител проф. Мария Нейкова, кметът на Бургас Димитър Николов, председателят на Общинския съвет в Бургас проф. Севдалина Турманова, вицеконсулът на Република Турция г-н Байрям и др.
Министър Тодоров посочи, че Морска гара се е превърнала във визитната картичка на Бургас и региона – едно страхотно място с огромен потенциал за развитие.
„Една от актуалните теми в ЕС е трансформирането на икономиката във високоефективна. Голяма роля се отдава на секторите, свързани със синята икономика. Тя изисква сътрудничество с държавите, с които делим един басейн. Говорейки за подобряването на ефикасността трябва да отбележим съществената роля на пристанищната инфраструктура. Инвестициите в тази сфера са гарант за повишаване на екологията. От началото на годината до момента „Пристанище Бургас“ бележи ръст на товоарооборота с 25 %. Надявам се скоро да отпаднат и ограниченията пред круизните компании“, допълни още министърът.
 „Страната ни е една от 6-те държави с излаз към Черно море, ние сме част от 16-те милиона души, които населяват крайбрежието. Вероятно част от тях го приемат за даденост, но морето изисква огромна грижа, ангажираност и редица отговорни действия. Без съмнение е бъдеще, което дава редица предизвикателства и перспективи, но как и дали ще се възползваме от тях, зависи от всеки един от нас. Чувствам се част от капитанското съсловие, тъй като съм капитан до 40 бруто тона. Oт сърце ви желая добро здраве, безоблачно небе и не забравяйте, че най-голямото предизвикателство е да впрегнеш силата на вятъра в желаната посока.", “, каза в обръщение областният управител проф. Мария Нейкова. Тя припомни, че през 2018 г. Бургас бе домакин на най-значимото морско събитие на територията на ЕС – Европейския морски ден, което е постижение на предшестващите областни управители и на кмета на Бургас Димитър Николов.
Кметът на Бургас Димитър Николов подчерта, че Бургас е възникнал около Черно море, ежедневието на града е свързано с него. „Това за нас е ежедневие, емоция, препитание, любовна тръпка и предизвикателство. Всеки форум, който дава тласък за опазването и съхранението му е полезен. Заради това Община Бургас в момента изпълнява три проекта за опазването на морето от полимери. Основните направления, които работим, са възстановяване на дейността каботажно плаване. Съвсем наскоро, на пристана на Бургаското пристанище, пристига и новият кораб, който се изгражда в момента. Надяваме се и Община Варна да подкрепи тази инициатива и скоро да възстановим връзките по море. Благодаря на министъра, който в предишните си длъжности много е помагал на Бургас, благодаря и на областна администрация, че много експедитивно заверява всички преписки“, заяви Димитър Николов.
В Морския форум участваха над 20 чуждестранни и родни експерти в морското дело, които през представиха презентациите си. В края на конференцията се подписа и резолюция, подкрепяща правото морската професия да се признае за ключова и България да се присъедини към Резолюцията на Генералната Асамблея на ООН.

Добавено : петък, 25 юни 2021 15:49 горе назад 420