Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 841 124

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Държавни и общински служби обсъдиха мерки за предотвратяване разпространението на Коронавирус на територията на Република България.

Държавни и общински служби обсъдиха мерки за предотвратяване разпространението на Коронавирус на територията на Република България.

С указания на председателя на Националния оперативен щаб, генерал–майор проф. Венцислав Мутафчийски, в област Бургас се проведе работна среща на представители на здравните власти, болнични заведения, държавни и общински структури. Същата е във връзка с предприетите на национално ниво мерки за ограничаване на Коронавирус инфекцията в РБългария и прилагането им на регионално ниво. Такива срещи се провеждат във всички области на страната и имат за цел създаване на добра координация между институциите, набелязване на конкретни дейности за предотвратяване навлизането на заболяването на територията на България. По време на срещата бе формиран регионален щаб, който да стартира работа в случай на нужда. Председател на щаба е Директорът на РЗИ Бургас - Георги Паздеров, а негов заместник и говорител ще бъде доц. д-р Велинов. Присъстващите единодушно се спряха на доц. д-р Велинов с оглед на богата му експертиза, висок професионализъм и опит. Доц. д-р Велинов пое управлението на Факултета по медицина в Бургас след работа като Началник на Централна Лаборатория по Микробиология на УМБАЛ "Александровска" - София и завеждащ Национална Референтна Лаборатория "Контрол и Мониториране на Антибиотичната Резистентност" и лекар в Национална Референтна Лаборатория "Особено опасни инфекции" в Националния център по заразни и паразитни болести в София. В случай  на необходимост доц. д-р Велинов ще бъде връзката между щаба, медиите и гражданите. Научните интереси на доцента са точно в сферата на инфекциозните болести, антибиотиците и тяхното приложение, микробиомите, генетиката и геномиката, което го прави най-подходящ за част от ръководството на щаба. По време на срещата бе отчетено, че към настоящия момент на територията на РБългария няма регистрирани случаи на заболели с Коранавирус. Експертите успокоиха, че се взимат всички необходими мерки по граничните пунктове на страната, алгоритъм за работа с конкретни стъпки е изпратен до всички лични лекари. От болничните заведения се очаква да имат готовност за преструктуриране на помещения и осигуряване на болнични легла, в случай на необходимост от изолационни действия при съмнения за заболели от вируса. Обсъден бе и въпросът за личните предпазни средства на медицинските работници. Летищните и пристанищните власти на територията на област Бургас информираха присъстващите, че работят по ясно разписани правила, съгласувани със световните тенденции за противоепидемични мерки. Експертите отправят апел за спокойствие, да не се всява излишна паника. Към съветите им спадат: преустановяване на пътуванията към епидемиологични зони, спазване на висока лична хигиена, засилване на имунологичната защита, консултирана с личните лекари. След първата работна среща, второ заседание на шаба ще се проведе, ако обстановката наложи повторното му свикване.

Добавено : петък, 28 февруари 2020 12:33 горе назад 612