Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 841 124

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Вълчо Чолаков: Работим по конкретно заявени инвестиционни интересни на китайски фирми

Вълчо Чолаков: Работим по конкретно заявени инвестиционни интересни на китайски фирми
Китайски фирми са готови да открият свои представителства в Бургас. Интересът  е заявен пред областния управител Вълчо Чолаков, по чиято покана делегация от провинция Съчуан бе на официална визата. 
Проведените срещи и разговори  по време на двудневния престой имат конкретни резултати. Една от гостуващите фирми в сферата на винопроизводството е заявила интерес за износ на българско вино от Бургаски регион. Същата е разработила база от централи за електронна търговия с водещи в света вина в Хефей. Китайската и българската страна са в преговори по темата, а първата конкретна заявка за количества, към една от винарните в област Бургас стана факт в рамките на визитата при Чолаков. В процес на уточняване са митническите условия и други детайли касаещи износа към Китай. Планувана е и втора визита в Бургаско, по време на която да бъдат посетени максимален брой фирми от сектор винопроизводство. Фирма, притежаваща голяма платформа за онлайн пазаруване е декларирала интерес за разкриване на представителство в област Бургас и развиване на дейност тук. От администрацията на Областния управител вече работят по отправените конкретни въпроси относно разкриването на клон на китайската фирма в България. „Ангажирали сме се да съберем и обобщим информация относно изискванията и да им я изпратим в кратък срок.“- коментира Чолаков. Друга интересна заявка, за чието осъществяване Областна администрация ще работи, е изграждане на логистичен център в Съчуан където да се предлагат  продукти от българска роза и кисело мляко. Оказа се, че делегацията познава много добре тези продукти и сподели колко ценени и търсени са те в Китай. Друга сфера на интерес от страна на китайския бизнес в Бургас е автомобилната индустрия и производството на резервни части за моторни превозни средства. Областният управител пое ангажимент за пълно административно съдействие и своевременно предоставяне на всяка необходима информация за реализиране на инвестиционните намерения. „ На разположение съм с личния си опит и с ресурса на всички експерти в институцията, която представлявам. В работата си тук винаги съм се водил от принципа за максимално взаимодействие между администрация и бизнес за повече инвестиции и икономически растеж“- заяви Чолаков.
Областният управител получи покана разговорите по поставените теми да продължат в Съчуан, където той да заведе делегация от бургаски фирми. 
Провинция Съчуан е с население от приблизително 91 млн. души, на територията й оперират 332 oт най- големите компании в света, а по БВП заема шесто място в Китай и първо в Западен Китай.
„Отне ни няколко месеца, за да убедим Съчуан, че визитата им в България трябва да се случи именно в Бургас. Получихме силна подкрепа от посланика на България в Китай - Григор Порожанов, както и от посолството ни в Пекин. Усилията си струваха. За мен беше важно след това посещение да има конкретни резултати и те са факт.“- коментира областният управител.
Официалната среща в администрацията на бургаския губернатор събра представители на всички браншови организации в областта, фирми и институции, поканени бяха и народни представители от Групата за приятелство с Китай към 44-то Народното събрание.

Добавено : сряда, 13 декември 2017 09:41 горе назад 3717