Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 841 124

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Безопасността на път за училище обедини институции и граждани в обща кампания

Безопасността на път за училище обедини институции и граждани в обща кампания

Със светлоотразителни жилетки „Сигурност“ и палки „СТОП“ младежи от три неправителствени организации спираха движението пред училищата ОУ „Княз Борис I”, СОУ „Петко Росен“ и ОУ „ Антон Страшимиров“ в Бургас, за да помогнат на ученици и родители да стигнат безпроблемно  до класните стаи. Заместник-областните управители Севдалина Турманова и Владимир Крумов също взеха участие, показвайки, че за да е една кампания успешна в нея трябва да се включи цялата общественост, че мястото на институциите е близо до гражданите и проблемите. Инициативата е организирана от Областна администрация Бургас, телефон 112, РУО Бургас, Национално Сдружение „Младежки глас“, „Организация за защита на българските граждани“, “SOS ПТП” и има за цел повишаване на пътната култура сред децата, както и засилване бдителността и вниманието на шофьорите.

            “С традиционното мероприятие за безопасно пресичане сдружението съвместно с институциите се ангажират тясно с проблемите в обществото. Нашата кауза е да осигурим пълноценен живот на децата. Бъдещето е в ръцете на всеки един водач на автомобил – да пази децата на страната ни“ каза Красимира Боева, зам.председател на Национално Сдружение „Младежки Глас“.

            Ученици, родители и минувачи приветстваха поетата инициатива, а шофьорите оказваха пълно съдействие на доброволците, с което за пореден път бургаската общественост застана срещу войната по пътищата. Днешното събитие е първото от редица мероприятия, които трите организации съвместно с институциите подготвят по наболялата тема.

            "Пътната безопасност на децата е може би най-важното нещо, върху което трябва да се съсредоточим в близките години. Ако обучим децата на правилна пътна култура днес, то след 10 години "войната по пътищата" ще намалее. Естествено нека това обучение да не е само днес, в първия учебен ден, а да бъде всекидневно както в училище, така и най-вече от родителите вкъщи", коментираха от  “SOS ПТП”. Техен представител в кампанията беше обичаният от всички малчугани инспектор Хитами, който разясняваше на децата как да пресичат правилно, оглеждайки се в двете посоки и преминавайки само по обозначените за пресичане места.

„Искрено се надяваме хората да осъзнаят рисковете от невнимателното шофиране. За да спрем войната по пътищата са нужни общи усилия, но най-вече всеки един трябва сам за себе си да е наясно до какво може да доведе, за него и семейството му, неразумното шофиране.“, коментираха желанието си да участват в кампанията от Организация за защита на българските граждани.

            Всички участници в инициативата се обединиха около идеята кампанията да стане ежемесечна като бъдат обхванати повече училища и зони с висока концентрация на ПТП.

            Междувременно областният управител Вълчо Чолаков откри учебната година в училище „Братя Миладинови“. Чолаков, който в последната година многократно повдига темата „пътна безопасност“, приветства учениците, родители и учителите като отново призова за отговорно и толерантно поведение на пътя.

Добавено : четвъртък, 15 септември 2016 16:46 горе назад 2150