Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 840 481

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Регионалният министър представи в Бургас информация от проверките на плажовете

Регионалният министър представи в Бургас информация от проверките на плажовете
             Детайлен резултат от допълнителните проверки по изпълнението на договорите за предоставянето на морските плажове на концесия и под наем представи за първи път министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на съвместна пресконференция днес с кмета на Бургас Димитър Николов и заместник-областния управител Владимир Крумов.
Тя припомни, че се стопанисват 114 от общо 209 плажове по българското Черноморие. От тях 21 са предоставени за управление на областните администрации в Бургас, Варна и Добрич, два плажа се стопанисват от общини, а останалите са предоставени на концесия и под наем от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 95 от крайбрежните ивици са неохраняеми или частично охраняеми.
 
            Повторните проверки по изпълнение на договорите са направени съвместно между МРРБ и Регионалните здравни инспекции и Изпълнителна агенция „Морска администрация“, коментира Павлова. Тя съобщи, че и повторните проверки показват липса на достатъчен брой спасители на голяма част от плажовете. Направената съвместно с РЗИ проверка по отношение на наличните медицински пунктове е установила, че на 11 от плажовете продължава да има проблем с медицинското обслужване.
 
            Третата част от проверката трябваше да установи дали плажните ивици имат поне 50 на сто свободна част за плажуване – дали е равностойна на тази, заета с чадъри и шезлонги, каза Павлова и допълни, че за целта е направено геодезическо заснемане, което включва и площта на преместваемите обекти. 22 са морските плажове, на които не е осигурена свободна плащ в изискуемите 50 на сто. От тях с най-лоши показатели е плажът Червенка,
Поморие Буната, Бяла централен и Слънчев бряг – север, информира министърът. Отделно от това направихме проверка дали тази свободна площ е на първа линия. Отново 22 плажа имат проблем с това, че свободната част е зад чадърите – Кранево – централен, Несебър – Стар град, Несебър – Юг, Черноморец – юг, Слънчев бряг – север, информира също тя.
Министърът коментира, че има други 22 плажа, на които преместваемите обекти са с по-голяма площ от допустимото и за пример посочи Кабакум - север, Смокините – север, Китен – юг и Слънчев бряг – Север. На 53 плажа е констатирана увеличена квадратура на търговските обекти, каза още тя и обясни, че обектите, които са в нарушение, се поставят по утвърдената схема, но обхватът им се разширява с чадъри или меки мебели. Такива нарушения са констатирани на плажовете Китен Юг, Слънчев бряг – Север, където заетата от преместваеми обекти площ е над 3 000 кв. м повече от допустимото по договор.
 
            Павлова съобщи, че с плажовете с най-лоши показатели по всички основни изисквания на закона са Слънчев бряг – Север, Обзор – централен и Ахтопол – север и на тях има трайно, системно нарушение. В списъка с неизрядните концесионери и наематели попадат още плажовете Червенка, Крайморие и Обзор – юг.
 
            Мога да потвърдя, че в средата на сезона не можем да изгоним наемател или концесионер, но след края му ще пристъпим към процедура по прекратяване на договорите за наем или концесия на плажовете Слънчев бряг – север, Обзор – централен и Ахтопол – север, коментира регионалният министър. Ще преминем към тази стъпка, ако на другите плажове, на които има нарушения, не са отстранени и при последващата проверка, категорична беше тя. Тази година ще бъдем твърди и категорични в това отношение. Проблемът е, че нарушителите плащат наложените им глоби и продължават с нарушенията, обобщи Павлова.

Добавено : петък, 07 август 2015 09:41 горе назад 2146