Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 840 481

E-mail: governor@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30
тел.: 056/894 149; 056/894 112

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании

 „Ден на отворените врати“ в Областна администрация-Бургас обеща зам.-областният управител Владимир Крумов на завършващи ученици

„Ден на отворените врати“ в Областна администрация Бургас, по време на който да се запознаят с дейността на институцията, задълженията и функционирането на различните отдели и служители,  поискаха от зам.-областния управител Владимир Крумов учениците от СОУ „Христо Ботев“ – Карнобат. Зрелостниците на едно от най-големите карнобатски училища, на които им предстоят кандидатстудентски изпити, изявиха желание да видят отблизо работата на областния управител, заместниците му, както и на администрацията, която отговаря за реализиране на националната политика на регионално ниво. Искането си към Крумов учениците отправиха по време на   „Ден на отворените врати“, организиран в училището по повод Деня на Земята и в изпълнение на проект „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“.
         Младите хора бяха подготвили интересна тържествена програма, а от своя страна зам.-областният управител ги изненада с дръвчета, които след приключване на празника заедно посадиха в двора на учебното заведение.
Борчета и ели от днес ще облагородят мястото за отдих и спорт на учениците, а самите деца ще имат възможност да наблюдават как растат и да се грижат за тях.
         Акция по залесяване се проведе и в ОДЗ „Яна Лъскова“, като и двете събития са част от инициативите по повод Международния ден на Земята, който тази година протича под мотото „Време е да дадем пример“.
Освен, че се включи в залесяването, Владимир Крумов се ангажира в най-кратки срокове школниците да посетят Областна администрация Бургас, както и да участват по време на заседание на някоя от редовните комисии, където представители на различни държавни институции, общини и неправителствен сектор заседават по важни за региона теми.
         „Впечатлен съм от желанието на учениците да се запознаят на практика с обществения сектор, както и с детайлите в работата на институциите, преди да направят своя избор за учебното заведение, в което ще продължат образованието си. Адмирирам и желанието им да засадим дървета на местата, където прекарват голяма част от деня си. Областна администрация Бургас винаги подкрепя инициативността и желанието на младите да се развиват и както и усилията им да правят заобикалящата ни среда по-добра за живеене“, коментира Владимир Крумов.
 

Добавено : четвъртък, 23 април 2015 17:24 горе назад 1595 pdf