Телефонна линия в помощ на украински граждани:

+359 885 20 58 38

+359 885 80 90 40

Работно време: 9:00 - 17:30

Работно време:

Понеделник - Петък : 9:00 - 17:30
Събота - Неделя : почивни дни

Телефон:

Деловодство: 056/ 842 872
факс: 056/ 840 481

E-mail: oabs.delovodstvo@bs.government.bg

Булстат: 000056757

Банкови сметки:

Наеми, обезщетения и такси
BG86 UNCR 7630 3100 1144 24
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
 
Депозити и гаранции
BG60 UNCR 7630 3300 0002 70
BIC: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз

Фестивал - традиции и занаяти

Фестивал - традиции и занаяти

Гореща линия

За сигнали за корупция:

от 9:00 до 17:30

тел: 056/894 149

Комисия за превенция и противодействие на корупцията

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "ВСЕЛЕНА"

денонощна безплатна телефонна линия: 0800 18 017

За сигнали за бедствия и аварии:

от 17:30 до 9:00
тел.: 056/ 840 487

Сигнали за неуредици на морските плажове:

тел.: 02/ 904 68 33
control@tourism.government.bg

Обратна връзка:

Свържете се с нас

GDPR

Кампании
Областният управител на Бургас Павел Маринов събра протестиращите на 28 .01. т. г. природозащитници с кметовете на общини от територията на Странджа в общ, смислен диалог за опазване природата на уникалната българска планина

Съгласно постигната договореност между Областния управител на Бургаска област Павел Маринов с протестиращите  в защита на Странджа след проведения на 28.01. т г. техен митинг в Бургас,   днес -4.02. т.г. в сградата на областна администрация се проведе първата от поредица срещи по проблемите на Странджа, на която в присъствието на много журналисти участвуваха част от протестиращите и поканените от Областния управител на Бургаска област  кметове на общините - Царево - Георги Лапчев, Малко Търново - Илиян Янчев и Приморско -Д-р Димитър Германов.

Изборът на тези общини, не бе случаен тъй като е известно, че точно на тяхна територия е разположена застрашената от урбанистични експерименти живописна крайбрежна ивица на Странджа, в защита, на която се обявиха на своя протест природозащитниците.

Поканени бяха и всички депутати от Бургаски многомандатен избирателен район но на срещата се отзова единствено народният представител от „Коалиция за България” Атанас Зафиров. Сред гостите  бе и Антоний Иванов, директор на Регионална инспекция в Бургас по опазване на околната среда и водите.

         В присъствието на малко на брой  граждани, участвали в митинга от 28.01. т. г. природозащитници от различни неправителствени организации представиха пред Областния управител своите позиции, становища, мнения, конкретни предложения и  искания, както към различни държавни институции, така и към кметовете на общини разположени на територията на Странджа - планина.

В разгорещен диалог, който продължи повече от час се чу още и мнението на различни експерти по екологични проблеми, а  така също и становището на депутата Атанас Зафиров в защита на българската природа. В своите изказвания кметовете на Малко Търново, Царево и Приморско излязоха в защита на интересите на своите избиратели, жители на странджанските общини.

         Областният управител Павел Маринов обобщи резултатите от тази първа по рода си публична и демократично отворена към всички заинтересовани страни среща за бъдещото на Странджа в следните позитивни направления:

На първо място той призова за по-бързо влизане в сила на Общия устройствен план на община Малко Търново.

На второ място се ангажира със съдействие за по-бързо възлагане на екологични оценки към Общия устройствен план на община Царево, като неотменна и необходима част от самия план.

На трето място той предложи да започнат действия за прилагане и влизане в сила на плана за управление на Природен парк „Странджа”. И не на последно по-важност място Областният управител информира присъстващите, че по негова инициатива се  възстановява общия научно консултативен съвет за развитие на Странджа, под ръководството на Проф. д-р Иван Илчев, ректор на Софийския университет „Св. Кл. Охридски”. В състава на съвета ще влязат също така и други утвърдени научни авторитети и изявени експерти от различни теоретични области третиращи в свои научни проучвания и изследвания различни проблемни области от историята, стопанското, културно и екологично развитие на Странджа.

         Договорено бе следващата среща по същата актуална тема да се проведе на 18. 02. /вторник/ т. г. отново в сградата на областна администрация в Бургас.

 

Добавено : вторник, 04 февруари 2014 00:00 горе назад 2358